вторник, 4 септември 2012 г.

Хотел или вила?

Един от въпросите, които често ми задават е „На хотел или на вила да почивам в Цигов чарк и Велинград?“ Ще се опитам да му отговоря в този материал, като изтъкна предимствата на двата вида настаняване.

Първо – ако сте само двама, то ще ви излезе много по-евтино да спите на хотел, отколкото да наемете цяла вила. Обратно, ако сте компания, може би ще ви излезе по-изгодна вилата.

Второ – в хотела има камериерка и постоянно отопление, докато във вилата всичко зависи от вас – напалването на камината също. От друга страна обаче, във вилата разполагате с кухня, можете да си приготвите и барбекю, докато в хотелските условия това няма как да стане – там има ресторант към хотела и рум сервиз.

Трето – вилите в Цигов чарк и Велинград в повечето случаи са много по-просторни, отколкото хотелските стаи и апартаменти, което също ги прави предпочитани.

Четвърто – в повечето хотели има безплатен паркинг. При вилните селища също е така, но при отделните вили в повечето случаи колата ви ще стои отвън.

Пето – в хотел можете да почивате и без автомобил – много туристи идват с автобус или прословутата теснолинейка, но вилите обикновено са малко откъснати от града и ще ви е нужно превозно средство.

Шесто – в хотел трябва да се съобразявате със съседите и домакините си, докато във вила това не е нужно. Както казахме, обикновено те са на разстояние от останалата цивилизация, така че са позволени по-шумните компании.

В обобщение: Ако не сте просто влюбена двойка, а компания от 4-5+ души и имате автомобил, почти със сигурност ще ви излезе по-изгодно и по-приятно да почивате във вила. Ако сте двойка или сте без автомобил, може би ще е по-добре да предпочетете хотел. Разбира се, това не бяха всички предимства и недостатъци на вилите и хотелите, ще се радвам да допълвате и вие в коментарите.

Според мен вилите предлагат много повече свобода и в почти всички случаи бих избрал тях, пред това да почивам в хотел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар